Asigurarile de viata se vor incheia numai dupa evaluarea financiara a clientilor

Din septembrie 2011, companiile care practica asigurari de viata vor fi obligate sa analizeze situatia si nevoile financiare ale viitorilor clienti pe baza unui chestionar si sa le recomande acestora solutii in concordanta cu rezultatele reiesite. Evaluarea se va realiza pe baza unui formular de analiza a nevoilor clientilor. Aceasta prevedere este cuprinsa in Ordinul nr. 11/2010 al CSA, pentru completarea normelor privind informatiile pe care asiguratorii si intermediarii in asigurari trebuie sa le furnizeze clientilor, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 651 din 20 septembrie a.c.

Contractul de asigurare va cuprinde date de identificare a persoanei asigurate (nume, prenume, varsta, sex), polita de asigurare (tip, durata, frecventa de plata), evolutia sumei asigurate, a primelor platite, a valorii contului (pentru politele de tip unit-linked)/contului de participare la profit (pentru politele traditionale), valoarea de rascumparare si a sumei asigurate reduse.

Contractul de asigurare va cuprinde si informatii despre costurile de administrare si evolutia simultana a doua scenarii de performanta (pesimist si optimist) a randamentelor fondurilor de investitii. Totusi, asiguratorul isi va declina responsabilitatea referitoare la garantarea evolutiei contractului de asigurare conform proiectiei prezentate, in cazul in care nu exista garantii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza aici.